Republika Srbija
VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U NOVOM SADU

Povodom događaja od 09.11.2023. godine kada je u dvorištu porodične kuće u Kaću oko 9,50 časova osumnjičeni M.S. pokušao na podmukao način upotrebom vatrenog oružja da liši života oštećenog Ž.S. iz Kaća, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114. stav 1. tačka 1. u vezi člana 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja. Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, te su izuzeti tragovi i predmeti i izdate sve odgovarajuće naredbe. Na osnovu naloga tužilaštva osumnjičeni M.S. je lišen slobode, te mu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.