Република Србија
ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У НОВОМ САДУ

Поводом догађаја који је изазвао интересовање јавности и који се догодио у Новом Саду у вечерњим часовима дана 2. септембра 2021, у улици Цанкаревој, када је на подмукао начин лишен живота Урош Стефановић, а Горан Ковачевић рањен, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да, након што је осумњичени Д.Б. ухапшен по претходно издатој потерници, исти је дана 10.03.2022. године саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду на околности извршења кривичних дела која му се стављају на терет.

Осим тога, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је на основу свих доказа прикупљених у истрази, стање ствари довољно разјашњено, након чега је Више јавно тужилаштво у Новом Саду у законском року, дана 11.03.2022. године, подигло Оптужницу против Д.Б. и Д.Ј. због оправдане сумње да су извршили кривично дело Тешко убиство из члана 114, став 1 у вези са чланом 33 Кривичног законика Републике Србије и кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивним материја из члана 348, став 4 у вези са ставом 2 и 1 Кривичног законика Републике Србије.