Република Србија
ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У НОВОМ САДУ

Поводом догађаја који је изазвао интересовање јавности, када је дана 04.10.2022. године, у сарадњи Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду и Министраства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапшен полицијски службеник саобраћајне полиције Н.П. за кога се сумња да је у више наврата користећи свој утицај посредовао да полицијски службеници не изврше службене радње које би се морале извршити, Више јавно тужилаштво обавештава јавност да је на основу налога Посебног одељења за сузбијање корупције овог тужилаштва одређено задржавање осумњиченог Н.П. до 48 часова због основа сумње да је извршио продужено кривично дело Трговина утицајем кажњиво Кривичном закоником Републике Србије, чланом 366, став 1, казном затвора у трајању од једне до осам година, уз основе сумње да је извршио и кривично дело Злоупотреба службеног положаја, кажњиво чланом 359, став 1 Законика, казном затвора у трајању од шест месеци до пет година.

Осумњичени је у законском року, уз кривичну пријаву Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова, приведен и саслушан у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, на околност кривичних дела која му се стављају на терет, након чега је на основу предлога јавног тужилаштва Виши суд у Новом Саду одредио притвор осумњиченом Н.П.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду ће предузети све доказне радње у даљем току поступка, након чега ће доносити процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена.